Broers- en zussenboek

Testimonials & Recensies

Praktijk MON

Het boek van Anjet is een must-read. Een kantelpunt is het voor mij als orthopedagoog geweest: om echt vanuit het perspectief, verlangens en behoeften van brussen te denken en voelen.

Door Anjet als expert te vragen bij mijn idee voor jonge mantelzorgers en brussen, werd mij duidelijk dat het een speerpunt is om veilige, open gesprekken tussen ouders en brussen te stimuleren, waarin zorgen en vragen in elke levensfase besproken kunnen worden. Haar vertrouwen, deskundigheid en positieve energie is van grote waarde voor mij geweest. In de finale ‘Slimmere zorg’ in Alkmaar heb ik €5.000 gewonnen.

In mijn programma Luchtkastelen neemt het thema ‘tijd hebben voor jezelf’ uit het boek van Anjet een belangrijke plek in. Broers of zussen verstoppen zich soms letterlijk op het toilet als hun broer of zus agressief is. Door te oefenen met ‘je fijnste plek innemen’, een lievelingsplek plek aan tafel en je veilige, eigen kamer waar niet iedereen naar binnen mag lopen, ontstaat er rust. Ook het samen spelen, hulp aan je ouders vragen en grenzen aangeven geeft meer ruimte en tijd voor brussen in het gezin en op school.

profielfoto-PRAKTIJKMON

Marianne, april 2015

 

Marianne Oude NijhuisOrthopedagoogPraktijk MONAlkmaar