Broers- en zussenboek

“Eindelijk is het boek er, en het overtreft alle verwachtingen.”

“Op jonge leeftijd beseffen brussen dat gezond opgroeien niet vanzelfsprekend is. Zij doen ervaringen op die hun klasgenoten en menig volwassene niet herkennen. De ziekte, beperking of stoornis raakt hen: met soms moeilijke, soms mooie gevolgen. Vaak is het opkomen voor elkaar vanzelfsprekend aanwezig. Het belangrijkste blijkt steeds de openheid: voortdurend samen bespreken wat er leeft… en plezier maken zonder dat de beperking een rol speelt.

De volwassen brussen blikken terug op hun jeugd. Wat het hen gegeven heeft en wat ze gemist hebben. En ze vertellen hoe ze de zorg voor hun broer of zus inpassen in hun huidige leven. Ontroerende voorbeelden van er voor elkaar zijn en net zo ontroerend het toegroeien naar het verbreken van het contact. Beide processen dringen respect af.”

Hele recensie Irma Hoen


Irma Hoen (kinesiologie | coachen | opvoeding) geeft workshops ‘De ringtoon van jouw hart’ is een speelse aanpak om kinderen (inclusief brussen) in contact te brengen met hun hart en de gevoelens die daar wonen. Bezoek de website