Broers- en zussenboek

Testimonials & Recensies

Prof. Dr. H. P. Meininger

““Een fris boek dat aan de hand van negen thema’s een stimulerende start biedt voor de uitwisseling van ervaringen tussen ‘brussen’ met een bijzondere broer of zus. Ik zou willen dat het boek niet alleen in handen kwam van die ‘brussen’, maar van veel meer Nederlanders.

Er wordt in politiek en beleid heel veel gesproken over integratie (of ook wel ‘inclusie’) van mensen met een chronische ziekte of beperking in de samenleving. Het komt erop neer dat mensen zich afvragen: hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen die anders zijn er in onze samenleving gewoon bij horen?
Het zou wel eens kunnen zijn dat er te weinig gekeken en geluisterd wordt naar ‘brussen’. Juist zij laten zien hoe dat kan: je bijzondere broer of zus er gewoon bij laten horen.

Ze ontkennen niet dat het soms lastig is en dat het met vallen en opstaan kan gaan, maar ze laten ook zien dat er ontzettend veel leuks en goed te beleven is en dat ze er – samen met hun broer of zus – een beter mens van kunnen worden. Dat geldt voor veel ‘brussen’; het geldt ook voor onze samenleving als geheel”

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen die anders zijn er in onze samenleving gewoon bij horen? “

Prof. Dr. H. P. MeiningerBijzonder Hoogleraar Inclusie (emer.)VU / 's Heerenloo