Broers- en zussenboek

Scriptie, werkstuk of project

 

Als je voor je (profiel)werkstuk of (afstudeer) project het onderwerp broers en zussen kiest, doe ik mijn uiterste best om je te helpen. Volg mij gewoon even op twitter (@jetalerte), stel je vraag met mailadres in de DM daarna, en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. 

 * Juni 2014 | Ilse van Wegen | Klas 5 Stichtse Vrije School, Zeist

 

“Profielwerkstuk”

PDF ‘Kinderen met een ernstig zieke broer of zus’ Ilse van Wegen

2014 ILSE VAN WEGEN        WERKSTUK ILSE VAN WEGEN P 2 Ilse van WEGEN Motivatie

Ilse had graag brusjes gevraagd om tekeningen te maken van hun ervaringen… Die vond ze niet en dus heeft ze zelf de cover geschilderd, beïnvloed door de kunstwerken van een van haar creatieve heldinnen: Wilma Veen.

Hoe ging dit in z’n werk?

Via @triplecoach kwam ik met Ilse in contact. Ilse wilde een werkstuk maken over ervaringen van broers en zussen van zieke kinderen, omdat ze dat zelf een tijdje had meegemaakt. Naast het lezen van mijn boek, raadde ik haar aan om contact op te nemen met pediatrisch psycholoog Prof. Dr. Martha Grootenhuis van het Emma Kinderziekenhuis AMC:  onderzoekster naar de impact op een ziekte op kinderen, hun ouders én hun broers en zussen.

 


  * Januari 2013  | Studenten Hogeschool Rotterdam | Studie Communicatie en Multimedia Design

 

DE “IK BEN BRUS” APP

Door: Studio Stip – Cynthia Aarsen, Maaike Haesakkers en Miranda Koppejan*)

“Het was een leuke en leerzame dag. We hebben super leuke reacties op onze app gehad! Er waren veel verschillende mensen: leraren, studenten en mensen van buiten af. We konden ons verhaal over de brusjes dus bij veel mensen vertellen.”

Klik op foto voor bericht op website Hogeschool Rotterdam:

2013 Project Hogeschool Rotterdam Brusjesimage002

*) De studenten van Studio Stip:

stip af

Impressie en klik hier voor inkijkexemplaar