Broers- en zussenboek

Testimonials & Recensies

Brussendag Bartimeus

De aftrap van de Brussendag was deze video: de schrijfster van het Brussenboek geinterviewd door Tonny Wildvank, mooi samengesteld door de ervaren filmmaker Vik Franke.

Aanstaande zaterdag 4 oktober wordt een Brussendag bij Bartiméus georganiseerd. Bartiméus is specialist in leven met een visuele beperking. Bij Bartiméus wonen ca. 600 mensen met meerdere beperkingen.

“De dag en het programma zijn geïnspireerd op het Broers- en Zussenboek van Anjet van Dijken.”

De Brussendag is het begin van een netwerk waarin Brussen met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen. “Brussen” zijn broers en zussen van bijzondere broers en zussen. Zij krijgen vaak op latere leeftijd de zorg voor hun bijzondere broer of zus overgedragen van hun ouders. Dan ontstaan de vragen en breekt een intensieve periode aan. Brussen hebben meestal andere dingen in hun leven meegemaakt als de meeste broers en zussen. Dus iedereen gaat daar verschillend mee om.

20141004 BARTIMEUS Brussen Dag_1 20141004 BARTIMEUS Brussen Dag_2

Annet van Gastel, mantelzorgcoach, begeleidt de Brussendag. Deze dag is een initiatief van de Familievereniging Bartiméus, de Cliëntenraad Wonen van Bartiméus en de Stichting Bartiméus.